© crime-nieuws.nl

Verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats na lange en wilde achtervolging aangehouden

De politie heeft na een lange achtervolging een verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.

Op 1 mei heeft de politie een 52-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gearresteerd na een lange achtervolging die begon in Zandvoort en eindigde in Amstelveen. Rond 01.50 uur kreeg de politie een melding dat een mogelijk gestolen auto op de Vondellaan in Zandvoort reed. Het voertuig werd snel gespot door de politie aan de Zandvoortselaan en toen de bestuurder de politie passeerde, verhoogde hij zijn snelheid. Vervolgens is direct de achtervolging ingezet.

De achtervolging ging over de N201 via Hoofddorp richting Aalsmeer. In Aalsmeer werd de achtervolging voortgezet door Schiphol-Rijk met behulp van de politie Amsterdam. Uiteindelijk kwam het voertuig door veel schade en een lekke band tot stilstand in het Amsterdamse Bos. Hier is de verdachte rond 02.15 uur aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Tijdens de achtervolging maakte de verdachte zich meerdere keren schuldig aan spookrijden, hardrijden en het negeren van stoplichten. Ook probeerde hij meerdere politievoertuigen van de weg te drukken, wat resulteerde in diverse schade aan de dienstvoertuigen. Gelukkig raakte niemand gewond, maar er is wel door meerdere politieagenten aangifte gedaan.

De verdachte zit momenteel vast en is positief getest op het gebruik van verdovende middelen tijdens een speekseltest. De politie onderzoekt het incident verder en zal naar verwachting in de komende dagen meer informatie vrijgeven.