Verdachte gepakt voor gooien handgranaat gelinkt aan afpersing fruitbedrijf door zware drugscriminelen

De politie heeft een jonge verdachte aangehouden voor het gooien van een handgranaat gelinkt aan afpersing van een fruitbedrijf in Hedel.

Uit onderzoek bleek dat er in januari 2020 eerst een condoleancekaart door de brievenbus werd gedaan, daarna werd het huisnummer op de gevel van het appartementencomplex gespoten. Tot slot gooide iemand de handgranaat naar het complex in Kerkdriel en rende weg met de handen voor zijn oren.

Na onderzoek is dinsdag een 19-jarige man uit IJsselstein aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het gooien van een granaat en het posten van de condoleancekaart. Het geweld heeft te maken met de afpersing van een fruitbedrijf in Hedel. Zware drugscriminelen hebben een boete opgelegd en eisen 1,2 miljoen euro.

Er werd eerder al een verdachte in IJsselstein aangehouden voor deze zaak. hij is inmiddels door de rechtbank veroordeeld tot vijf jaar cel. Er loopt nog een hoger beroep. De rechtbank concludeerde al dat er meer mensen betrokken zijn geweest bij de zaak. De politie heeft recent nog een woning in IJsselstein doorzocht in verband met de afpersing. Op dit moment worden er geen verdere mededelingen gedaan