Verdachte gepakt voor oplichting bejaarden en stelen tienduizenden euro’s van bankrekeningen

De politie heeft een verdachte aangehouden voor oplichting van bejaarden waarbij voor tienduizenden euro’s werd buitgemaakt.

De politie hield dinsdagochtend een 20-jarige man uit Ede aan in verband met meerdere oplichtingszaken. Deze man wordt ook verdacht van onder meer medeplichtigheid aan de oplichting van de 86-jarige Annie in september dit jaar.

Op 11 september jongstleden werd Annie gebeld door een man die zich voordeed als een medewerker van een bank. Deze man vertelde haar dat er was geprobeerd geld op te nemen van haar rekening en dat hij haar zou ‘helpen’ met het beter beveiligen van de bankrekening.

Tijdens dit gesprek van 2,5 uur wist de dader uiteindelijk de inloggegevens en de pincode van het slachtoffer te ontfutselen. Daarna wist hij de bejaarde vrouw te overtuigen haar bankpas in een envelop te stoppen waarna de envelop werd opgehaald. Er zou een nieuwe bankpas worden opgestuurd. Nadat de bankpas was opgehaald, werd het spaargeld overgemaakt naar de betaalrekening. Vervolgens werd op meerdere momenten door twee mannen in totaal 18.000 euro van haar bankrekening opgenomen.

Eerder werd voor de oplichting van Annie al een 17-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij blijft verdachte in deze zaak. Verder onderzoek van de recherche leidde naar de tweede verdachte. De 20-jarige man wordt gelinkt aan zeker zes oplichtingszaken. Eén van deze zaken is de oplichting van Annie, een andere zaak is ook een Dordtse babbeltruc-zaak. Hierbij werd een 82-jarige dame opgelicht voor ruim 5000 euro. De man is in verzekering gesteld. Het onderzoek gaat verder en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.