© US Army via Wikimedia Commons

Verdachte gezocht voor doodschieten man in Rotterdam eerder betrokken bij schietpartij

Een man die gezocht wordt voor het doodschieten van een man in Rotterdam blijkt eerder betrokken te zijn geweest bij een schietpartij.

De 22-jarige Aldijr Marlin wordt al enige tijd door de politie gezocht in verband met een schietpartij. Op 3 juli werd de 25-jarige Gino Oliveira geraakt door kogels op de Westkousdijk. Het slachtoffer zat in een auto toen het vuur werd geopend. De man raakte zwaargewond en overleed kort na de schietpartij.

De politie heeft een onderzoek ingesteld waarbij de 22-jarige Aldijr Marlin als verdachte in beeld kwam. Na verder onderzoek blijkt nu dat hij twee dagen eerder, op 1 juli, betrokken was bij een schietpartij op het Henegouwerplein. De gezochte verdachte werd toen onder vuur genomen door een schutter.

Op 20 augustus heeft de politie in het onderzoek naar de schietpartij op 1 juli, een verdachte aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man. Bij zijn aanhouding werd in een woning een geladen vuurwapen aangetroffen. De politie kijkt nu of er een link is tussen beide schietpartijen.