© Portage County Police Department

VIDEO: Verdachte kindermisbruik op Most Wanted lijst aangetroffen in ondergrondse bunker in bos

In de Verenigde Staten wist een verdachte inzake kindermisbruik jaren uit handen van de politie te blijven door zich te verstoppen in een zelfgebouwde, ondergrondse bunker diep in het bos. De man stond jaren bovenaan de ‘Most Wanted’ lijst.

De 44-jarige Jeremiah Button werd sinds 2016 gezocht door de politie nadat hij voor de rechter moest verschijnen inzake aanranding van een minderjarig meisje en incest. Button bleef weg en werd sindsdien gezocht. De verdachte bedacht een plan om uit handen van justitie te blijven en dit ging enkele jaren goed.

In de omgeving van het plaatsje Wausau in de staat Wisconsin had de verdachte een soort bunker gebouwd. Toen een wandelaar vorig jaar de bunker tegenkwam gaf hij dit door aan de politie. Agenten stelden een onderzoek in maar dat leverde verder niets op. Dezelfde wandelaar zag de bunker vorige week opnieuw en belde wederom de politie. Dit keer was het wel raak.

Agenten onderzochten de zaak en zagen een man in de zelfgebouwde bunker. De schuilplaats had acht zonnepanelen en een antenne die was vastgemaakt aan een boom en verbonden leek te zijn met een flatscreen-tv. Eenmaal binnen in de bunker bleek het te gaan om de gezochte verdachte op de Most Wanted lijst van de lokale politie.

De eerste twintig minuten weigerde Button naar buiten te komen maar gaf het uiteindelijk toch op en liet zich arresteren. De man zit nu vast en zijn borgsom is vastgesteld op 100.000 dollar. De bunker is ontmanteld en de verdachte verschijnt binnenkort voor de rechter.