Dit is een machete.

Verdachte gezocht voor steekpartij met machete in sportschool gepakt door speciale eenheid politie

De Duitse politie heeft een verdachte aangehouden die gezocht werd voor een steekpartij met een machete in een sportschool.

De politie heeft de 26-jarige man gearresteerd in verband met de steekpartij in een sportschool in Duisburg eerder deze week. Bij de aanval raakten vier mannen ernstig gewond. De verdachte werd opgepakt in zijn appartement in Duisburg door een speciale eenheid.

De aanval vond dinsdagmiddag plaats in de kleedkamer van de fitnessstudio. De dader viel vier mannen aan met een groot mes of een machete en sloeg daarna op de vlucht. De omgeving van de sportschool werd afgesloten en de politie startte een grootschalige klopjacht met meer dan honderd agenten, een arrestatieteam en twee helikopters.

Na het verspreiden van foto’s van de verdachte door de Duitse politie, meldden mensen zich met informatie. Het motief van de man is nog onduidelijk, maar onderzoek heeft uitgewezen dat de dader en de slachtoffers elkaar niet kennen. Een van de slachtoffers, een 21-jarige man, ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. De andere drie slachtoffers verkeren buiten levensgevaar.