Enorme partij hasj in verborgen compartimenten gepakt bij controle haven Marokkaanse stad Tanger

In Marokko is een vrachtwagen met een enorme partij hasj onderschept.

In de haven van Tanger heeft de politie een grote vangst gedaan in de strijd tegen de internationale drugshandel. De Binnenlandse nationale veiligheidsdienst DGSN werkte samen met de Douane om een vrachtwagen te onderscheppen die op weg was naar Spanje.

De chauffeur van de vrachtwagen, een 45-jarige Marokkaan, wekte argwaan bij de autoriteiten toen hij valse documenten probeerde te gebruiken om de grens over te steken. Dit leidde tot een grondige inspectie van het voertuig, waarbij niet één, maar meerdere verborgen compartimenten werden ontdekt.

Deze compartimenten, verspreid over de vrachtwagen, bevatten in totaal 5.548 kilo aan hasj. De drugs werden onmiddellijk in beslag genomen en de bestuurder van de vrachtwagen werd gearresteerd in afwachting van de gerechtelijke beslissing.

De operatie is een belangrijke stap in de strijd tegen de internationale drugshandel en laat zien dat Marokko zich serieus inzet voor de bestrijding van deze illegale praktijken. De samenwerking tussen verschillende veiligheidsdiensten heeft geleid tot een succesvolle actie, waarbij een aanzienlijke hoeveelheid drugs van de straat is gehaald.