Verdachte huurauto bij tankstation A12 leidt naar aanhoudingen voor plofkraak

De politie heeft bij een tankstation op de A12 drie mannen aangehouden die worden verdacht van de voorbereiding van een plofkraak op een geldautomaat.

Agenten zagen vrijdagavond rond 20.00 uur een huurauto bij een tankstation op de A12 bij Duiven die na een check in het politiesysteem bleek te staan voor verdachte omstandigheden. De agenten besloten daarop de inzittenden te controleren.

Er ontstond een korte achtervolging en de drie verdachten probeerden te vluchten toen de politie een gasfles zag liggen in een vuilniszak. Het drietal rende de weilanden in en probeerde te ontkomen. Met behulp van een politiehond en een helikopter werden de drie mannen getraceerd en aangehouden. Eén van de verdachten werd in een sloot aangetroffen.

In de auto waarin de twee Utrechters van 18 en 21 jaar en de 22-jarige man uit IJsselstein zaten troffen agenten meerdere vuilniszakken aan. Naast de gasfles werden volgens de politie nog meer spullen aangetroffen die wijzen op mogelijke voorbereidingen voor een plofkraak. De huurauto is in beslag genomen en de verdachten zitten vast.