© Instagram

Verdachte in gevangenis aangehouden in onderzoek liquidatie drugsmilieu Eindhoven

In de gevangenis is een verdachte aangehouden in verband met een liquidatie in Eindhoven.

De politie heeft vanochtend een 42-jarige man uit Eindhoven aangehouden in de Penitentiaire Inrichting in Grave. Deze man wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Johan van Boxtel in 2017. Vorige week werd in dit onderzoek al een 35-jarige man uit Geldrop aangehouden.

Het onderzoek naar de moord op Johan van Boxtel kreeg enige tijd geleden nieuwe informatie. De 32-jarige Van Boxtel werd op zondag 7 mei 2017 doodgeschoten op de Memlincstraat. Deze nieuwe informatie bracht het onderzoek weer in beweging en resulteerde op maandag 11 september in de eerste aanhouding.

Uit de beelden van de moord bleek dat er vermoedelijk minstens twee personen bij betrokken waren. Na de eerste aanhouding ging het Team Grootschalige Opsporing (TGO) verder met intensief onderzoek, wat nu heeft geleid tot de arrestatie van de tweede verdachte, een 42-jarige man uit Eindhoven. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij deze zaak en werd op het moment van zijn aanhouding al vastgehouden in de PI in Grave in verband met een ander onderzoek.