© Pexels

Verdachte liquidatie Amsterdamse crimineel afgeluisterd in cel: ‘Wollah, ik schoot hem’

Een verdachte van een liquidatie in Amsterdam is in zijn cel afgeluisterd en zou hebben gezegd: ‘Wollah, ik schoot hem’.

Dat bleek vandaag tijdens de rechtszaak tegen de verdachten van de liquidatie van crimineel Omar Essalih alias ‘Centjes’. Volgens de officier van justitie kunnen de uitspraken wijzen op betrokkenheid van de 21-jarige Ismail el B. Hij werd in zijn cel afgeluisterd en deed de uitspraken tegenover een celgenoot.

De advocaat van El B. liet weten dat zijn cliënt zich beroept op zijn zwijgrecht. Hij zal pas een verklaring afleggen als het dossier compleet is, aldus de raadsman. Wel liet de advocaat weten dat zijn cliënt een Playstation in zijn cel heeft en de uitspraak mogelijk daarmee te maken heeft.

In de zaak rond de moord op Omar Essalih zit ook Noura O. vast op verdenking van betrokkenheid. Haar advocaat vroeg tevergeefs om schorsing van de voorlopige hechtenis. Volgens de rechtbank zijn er nog voldoende redenen om beide verdachten vast te houden. De volgende inleidende zitting is op 22 april.