liquidatie broer mocro maffia kroongetuige nabil b. reduan shurandy s
Schutter Shurandy S. liquidatie broer kroongetuige bij bedrijf slachtoffer. © Politie Amsterdam

Verdachte liquidatie broer Mocro Maffia kroongetuige op vrije voeten

Eén van de verdachten in het onderzoek naar de liquidatie van Reduan Bakkali, de broer van de Mocro Maffia kroongetuige, is op vrije voeten. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Het gaat om een 34-jarige vrouw uit Wassenaar die op 31 maart werd aangehouden in verband met de liquidatie. Bij doorzoeking van haar woning, waarin zij samen met haar vriend verbleef, werden wapens aangetroffen en in beslag genomen. De vrouw wordt verdacht van wapenbezit maar heeft geen verdere link met de liquidatie van Reduan Bakkali. Dat blijkt uit onderzoek van de politie.

Eerder werd een 31-jarige directeur van een tropische plantenkwekerij vrijgelaten. De man werd aangehouden nadat er DNA van hem werd aangetroffen op één van de in beslag genomen vuurwapens. De politie onderzoekt hoe zijn DNA überhaupt op het wapen terecht is gekomen maar ziet voorlopig geen enkele link met de liquidatie van de broer van de kroongetuige en/of andere verdachten.

Een 41-jarige man uit Hilversum, de vermoedelijke schutter (Shurandy ‘Andy’ S.), en een 34-jarige Hagenaar die wordt verdacht van wapenbezit zitten nog in voorlopige hechtenis. Beide mannen zitten nog in volledige beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.