© US Army via Wikimedia Commons

Identiteit verdachte liquidatie broer Mocro Maffia kroongetuige is bekend

De identiteit van de man die verdacht wordt van het liquideren van Reduan Bakkali is bekend. De verdachte is een bekende van de politie maar niet voor zware misdrijven.

Dat meldt Het Parool. Volgens de krant gaat het om de 41-jarige Shurandy S. beter bekend als ‘Andy’ die in Curaçao werd geboren. Hij zou een link hebben met Amsterdam-Zuidoost maar voornamelijk in Het Gooi en Almere verblijven. De politie vroeg daarom dus specifiek nog om getuigen die de vluchtauto van de daders in Het Gooi hebben zien rijden.

De man liep tegen de lamp nadat de politie DNA-materiaal had aangetroffen op de plaats delict en vluchtauto. Nadat het materiaal door de database werd gehaald kwam er een match. Dit was ook de reden voor het onderzoeksteam om de zéér scherpe beelden van de vermeende schutter niet openbaar te maken. Daar was geen reden toe aangezien zijn identiteit bekend was. S. werd vrijdagavond in Hilversum aangehouden en vastgezet.

De politie heeft later nog twee medeverdachten aangehouden. Bij de aanhoudingen en doorzoekingen zijn meerdere automatische en handvuurwapens aangetroffen en in beslag genomen. Het onderzoek naar de moord op de broer van de Mocro Maffia kroongetuige, Nabil B., is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.