Verdachte liquidatie misdaadjournalist Peter R. de Vries googelde ook op ‘John van den Heuvel’ en ‘kroongetuige Nabil B.’

Een verdachte in de zaak rond de liquidatie van Peter R. de Vries blijkt ook te hebben gegoogeld naar misdaadjournalist John van den Heuvel.

Ludgardo S. zou voor de moord op de misdaadjournalist in juli 2021 op verschillende termen hebben gezocht. Dat schrijven Nu.nl en RTL Boulevard op basis van bronnen rond het onderzoek en stukken uit het dossier. S. googelde op termen als ‘Peter R. de Vries beveiliging’ en ‘kroongetuige Nabil B’. Ook zou er op de dag van de liquidatie gezocht zijn naar ‘John van den Heuvel’. Zijn beveiligingsteam zou hiervan nooit op de hoogte zijn gebracht.

De verdachte (Ludgardo S.) is een contact van twee eerder aangehouden mannen die er onder andere van worden verdacht Peter R. de Vries op 6 juli 2021 te hebben gevolgd en hem te hebben gefilmd terwijl hij zwaargewond op de grond lag. S. is volgens het OM vermoedelijk degene geweest die de opdracht tot het maken van de beelden heeft (door)gegeven aan de filmers. Daarnaast berust de verdenking op het feit dat de man voorafgaand aan de moordaanslag een aantal keren voorverkenningen lijkt te hebben uitgevoerd rondom de studio van RTL Boulevard en de plaats waar Peter R. de Vries op 6 juli 2021 is neergeschoten.

Misdaadjournalist Peter R. de Vries werd in Amsterdam na een uitzending van RTL Boulevard onder vuur genomen. De Vries overleefde de aanslag niet en bezweek later in het ziekenhuis. Eerder werd de advocaat van de kroongetuige, Derk Wiersum, doodgeschoten en daarvoor de onschuldige broer van Nabil B.. De Vries stond B. bij in het grote Marengo-liquidatieproces. Of de moorden direct gelinkt kunnen worden aan de verdachten in Marengo-proces (Ridouan Taghi en co) is vooralsnog niet te zeggen maar het OM komt met de nieuwe aanhoudingen wel een stuk dichterbij. Zo zou verdachte Krystian M. gelinkt zijn aan een neef van Ridouan Taghi. In Spanje en Curaçao zijn in dit onderzoek ook aanhoudingen verricht. De aanhouding in Spanje staat op beeld (klik hier).