Deze mannen zouden klaar hebben gestaan om De Vries te filmen na de liquidatie. © YouTube

‘Verdachte liquidatie misdaadjournalist Peter R. de Vries had ook plannen om Rutte te ontvoeren’

De verdachte van de liquidatie van misdaadjournalist Peter R. de Vries zou ook plannen hebben gehad om premier Rutte te ontvoeren.

Dat schrijft NU.nl op basis van een verklaring van de getuige in het proces rond de moord. De beschermde getuige wordt aangeduid als Eddy en speelt een belangrijke rol in de strafzaak. De getuige zegt van Krystian M. te hebben gehoord dat er vlak na de moord op De Vries ook plannen waren om Rutte met geweld te ontvoeren. M. wordt verdacht van het organiseren van de moord op de misdaadjournalist.

Misdaadjournalist Peter R. de Vries werd in juli 2021 neergeschoten in Amsterdam na een uitzending van RTL Boulevard. De Vries overleefde de aanslag niet en bezweek later in het ziekenhuis. Eerder werd de advocaat van de kroongetuige, Derk Wiersum, doodgeschoten en daarvoor de onschuldige broer van Nabil B.. De Vries stond B. bij in het grote Marengo-liquidatieproces. Of de moorden direct gelinkt kunnen worden aan de verdachten in Marengo-proces (Ridouan Taghi en co) is vooralsnog niet te zeggen maar het OM komt met de nieuwe aanhoudingen wel een stuk dichterbij. Zo zou verdachte Krystian M. gelinkt zijn aan een neef van Ridouan Taghi. In Spanje en Curaçao zijn in dit onderzoek ook aanhoudingen verricht. De aanhouding in Spanje staat op beeld (klik hier).