Deze mannen zouden klaar hebben gestaan om De Vries te filmen na de liquidatie. © YouTube

Verdachte liquidatie misdaadjournalist Peter R. de Vries wilde foto’s rechters voor ‘bovennatuurlijke beïnvloeding’

Krystian M., een van de verdachten in de zaak rond de liquidatie van Peter R. de Vries, heeft zijn broer gevraagd om foto’s en namen van de rechters en griffiers.

Volgens Nu.nl gaat het onder meer om een tapgesprek tussen de 27-jarige Krystian en zijn broer. In dat gesprek vraagt de verdachte zijn jongere broer om screenshots te maken van de gegevens van de rechters en de griffier van elke zitting. Ook moet hij omcirkelen wie de voorzitter van de rechtbank is.

Op een gegeven moment stuurt de broer als antwoord dat hij al drie foto’s heeft in ‘de zaak van de zwarte’. Mogelijk hint hij hier op de huidskleur van Delano G., die ervan verdacht wordt De Vries te hebben doodgeschoten. 

Justitie heeft in een mail aan de procespartijen bevestigd dat er inderdaad screenshots zijn gemaakt door de broer van de verdachte. Er is geen indicatie van dreiging volgens het OM maar dat de broers de zaak waarschijnlijk ‘bovennatuurlijk proberen te beïnvloeden’, een soort voodoo.

De misdaadjournalist werd in juli 2021 neergeschoten in Amsterdam na een uitzending van RTL Boulevard. De Vries overleefde de aanslag niet en bezweek later in het ziekenhuis. Eerder werd de advocaat van de kroongetuige, Derk Wiersum, doodgeschoten en daarvoor de onschuldige broer van Nabil B.. De Vries stond B. bij in het grote Marengo-liquidatieproces. Of de moorden direct gelinkt kunnen worden aan de verdachten in Marengo-proces (Ridouan Taghi en co) is vooralsnog niet te zeggen maar het OM komt met de nieuwe aanhoudingen wel een stuk dichterbij. Zo zou verdachte Krystian M. gelinkt zijn aan een neef van Ridouan Taghi. In Spanje en Curaçao zijn in dit onderzoek ook aanhoudingen verricht. De aanhouding in Spanje staat op beeld (klik hier).