Verdachte meerdere gewapende overvallen aangehouden in dezelfde outfit als overval nummer twee

De Rotterdamse politie heeft een man aangehouden voor meerdere gewapende overvallen. Hij had ten tijde van de aanhouding dezelfde outfit aan als tijdens één van de overvallen.

In een week tijd werden er twee overvallen en een poging diefstal gepleegd. Twee keer had de overvaller het gemunt op de kiosk van station Blaak en ook was het raak bij een drogist in de Markthal.

Op zaterdagmiddag 19 juni overviel hij de kiosk op Blaak en ging er met geld vandoor. De tweede overval was op donderdagmiddag 24 juni op de Etos in de Markthal, ook hier wist hij geld mee te nemen. In beide gevallen bedreigde hij het personeel met een mes. Er raakte niemand gewond.

De derde keer sloeg de overvaller weer toe bij dezelfde kiosk. Hier sprong hij zelfs op de balie, maar de medewerker wist hem eraf te krijgen, waardoor hij er zonder buit vandoor ging.
De politie startten meteen een onderzoek naar de drie incidenten, sprak met getuigen en bekeek camerabeelden.

Ook de NS hielp mee in het onderzoek, wat vandaag leidde naar de aanhouding van de verdachte. De 22-jarige Rotterdammer werd vanmiddag op het Centraal Station aangehouden. Hij droeg op dat moment dezelfde kleding als tijdens de tweede overval.