© Politie

Verdachte nummer vier aangehouden in onderzoek zware mishandelingen op filmpjes in Gorinchem

De politie heeft in het onderzoek naar zware mishandelingen op filmpjes uit Gorinchem, opnieuw een verdachte aangehouden.

De politie heeft een vierde verdachte aangehouden in het onderzoek naar een mishandeling in Gorinchem, waarvan filmpjes rondgingen op social media. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Gorinchem. Eerder werden ook al drie jongens aangehouden. Deze verdachten, een 14-jarige en twee 15-jarige jongens, zitten nog vast.

Via social media werden beelden van de mishandeling verspreid, die ook bij de politie terecht kwamen. Dat leidde tot een uitgebreid onderzoek, waarbij werd gesproken met vele getuigen. Daarnaast zijn de beelden die rond gingen door rechercheurs geanalyseerd. Op basis van alle bevindingen zijn de vier jongens aangehouden. Zij worden beschouwd als de hoofdverdachten.

Het verder onderzoek richt zich nu op de groep eromheen, die ook heeft deelgenomen aan de openlijke geweldpleging. Het onderzoek is in volle gang en de politie meldt dat er spoedig meer aanhoudingen zullen volgen.