liquidatie broer mocro maffia kroongetuige nabil b. reduan shurandy s
Schutter Shurandy S. liquidatie broer kroongetuige bij bedrijf slachtoffer. © Politie Amsterdam

‘Geliquideerde broer Mocro Maffia kroongetuige had dubbelleven en was crimineel’

De liquidatie op de broer van Nabil B. de Mocro Maffia kroongetuige, had mogelijk een ander motief.

Dat blijkt uit een verklaring tijdens het hoger beroep tegen de schutter Shurandy S. die eerder hiervoor werd veroordeeld. De nieuwe verklaring is afgelegd door Mohammed R., de broer van de voortvluchtige Saïd R.. Volgens de verdachte leidde Reduan B. een dubbel leven en was hij betrokken bij criminele activiteiten. Dit zou het motief geweest zijn en niet het feit dat zijn broertje kroongetuige is geworden.

Het gerechtshof heeft besloten de verklaring toe te voegen aan het dossier in de strafzaak. Dezelfde Mohammed R. kwam eerder met de verklaring dat Nabil B. een liquidatiepoging had verzwegen. R. werd naar eigen zeggen door B. naar een bepaalde locatie gelokt waar hij direct na aankomst onder vuur werd genomen met een automatisch vuurwapen.

Shurandy S. werd eerder door de rechtbank veroordeeld tot een langdurige gevangenisstraf voor de liquidatie van de broer van de kroongetuige. S. heeft toegegeven de schoten te hebben gelost maar heeft verder niets verteld over een mogelijke opdrachtgever of motief voor de liquidatie. S. kreeg 20 jaar gevangenisstraf van de rechtbank.

Justitie denkt dat de groep rond de meest gezochte crimineel van Nederland, Ridouan T., verantwoordelijk is voor de liquidatie. De gezochte T. en Saïd R. zouden volgens kroongetuige Nabil B. de opdrachtgevers zijn voor een reeks liquidaties waaronder die op Martin Kok van Vlinderscrime en meerdere pogingen tot liquidaties.