Verdachte nummer vier en vijf opgepakt in onderzoek dodelijke schietpartij Vaassen

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar een dodelijke schietpartij op een carpoolplaats in Vaassen maart vorig jaar, heeft opnieuw twee verdachten aangehouden. In totaal zitten nu vijf mensen vast.

Het gaat om twee mannen uit Leeuwarden, 21 en 26 jaar oud. Zij zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Eerder werd een 36-jarige man uit Heerde opgepakt als verdachte. Op 13 juni werd een tweede verdachte aangehouden, een 38-jarige man uit Zwolle. Twee weken later, op 27 juni, werd verdachte nummer drie, een 20-jarige man uit Apeldoorn, aangehouden.

De twee mannen uit Leeuwarden, de man uit Heerde en de man uit Zwolle worden allen verdacht van moord in vereniging, poging tot moord in vereniging, afpersing en diefstal met geweld. De 20-jarige Apeldoorner wordt verdacht van poging doodslag.

In de nacht van vrijdag op zaterdag 11 maart werd het lichaam van het slachtoffer gevonden door de politie na een melding inzake een verdachte situatie op de carpoolplaats aan de Geerstraat. Na de vondst werd direct een groot onderzoek gestart. Daaruit blijkt dat het slachtoffer vermoedelijk is doodgeschoten vanwege een conflict over harddrugs.