Verdachte op de vlucht na achtervolging getaserd door politie op A8 en aangehouden

De politie heeft na een achtervolging op de A8 een verdachte getaserd en aangehouden.

Bij de hulpdiensten kwamen woensdagochtend rond 10.50 uur een melding binnen over een persoon die zich verdacht zou gedragen op de Darwinstraat in Purmerend. Ook zou hij eventueel in het bezit zijn van een slagwapen. Agenten troffen de man aan in een auto en probeerden hem aan te spreken. De 55-jarige man besloot op de vlucht te slaan en reed weg.

De politie ging erachteraan en na een achtervolging, waarbij de bestuurder roekeloos rijgedrag vertoonde, kwam de auto uiteindelijk tot stilstand op de A8. De politieagenten blokkeerden daarop de auto en riepen de inzittende aan. Hij volgde de aanwijzingen van de politie niet op en gedroeg zich verward. De man kwam uit de auto en was agressief. Hij uitte volgens de politie bedreigingen richting de agenten en sprong op de motorkap van één van de dienstauto’s.

Er werd besloten om een stroomstootwapen in te zetten om de man onder controle te krijgen. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij gecontroleerd is door een arts. In de auto werd een slagwapen aangetroffen. De man werd later door de politie overgedragen aan het zorgkader. Hij zal zich op een later moment moeten verantwoorden.