© Crime-Nieuws.nl

Topcrimineel Mink Kok en schoonzoon Najim Z. blijven vastzitten voor internationale handel in cocaïne

Topcrimineel Mink Kok en zijn schoonzoon Najim Z. blijven vastzitten in verband met grootschalige handel in cocaïne.

Kok en zijn schoonzoon konden in april worden aangehouden in nauwe samenwerking van het Landelijk Parket, de Landelijke Recherche en de Libanese autoriteiten. Zij zijn volgens het OM vermoedelijk betrokken bij grootschalige internationale cocaïnehandel. Er zou bij de actie een enorm wapenarsenaal zijn aangetroffen.

Veel bewijs tegen de twee komt uit gekraakte Sky ECC pgp-berichten. Hieruit zou vermoedelijke betrokkenheid van Kok blijken bij de invoer van 370 kilo cocaïne in 2020. Deze zending raakte vermist en werd uiteindelijk in oktober 2020 in beslag genomen in een supermarkt in Duitsland.

De 41-jarige Z. wordt in verband gebracht met transporten van 750 en 840 kilo cocaïne die in 2021 in de havens van Antwerpen en Rotterdam zijn onderschept. De twee verdachten blijven voorlopig in de cel. De rechtbank in Rotterdam beslist binnen 14 dagen over hun voorlopige hechtenis. Het Openbaar Ministerie is bezig toestemming te krijgen van Libanon om Mink Kok voor de wapenvondst in Libanon in Nederland te vervolgen.