Verdachte op de vlucht na wilde achtervolging en kat- en muisspel met politie aangehouden

De politie heeft na een wilde achtervolging en kat- en muisspel een verdachte aangehouden.

Een 47-jarige man uit Burgum werd eerder deze week al gearresteerd voor het rijden met een ongeldig rijbewijs. Echter, dat weerhield hem er niet van om op woensdag tijdens een politiecontrole een gevaarlijke ontsnappingspoging te ondernemen. De bestuurder besloot om met zijn auto dwars door een plantsoen aan de Tuorrebout in zijn woonplaats te scheuren.

In eerste instantie leek de man erin te slagen om de politie te ontwijken. Maar na slechts een uur werd hij toch opgemerkt door agenten in het nabijgelegen Friese dorp Noardburgum. Dit keer reed hij echter in een andere auto.

Zodra de politie hem in het oog kreeg, parkeerde de man zijn auto en zette het op een rennen. Hij verstopte zich achter een slootwal in een poging om aan de autoriteiten te ontsnappen. Maar zijn schuilplaats bleek van korte duur te zijn. De politie Friesland wist hem opnieuw aan te houden.

“De verdachte is uiteindelijk achterhaald en gearresteerd,” verklaarde de politie. “Zijn vluchtpoging was tevergeefs.”

Het is niet de eerste keer dat de man in aanraking komt met de wet. Eerder deze week werd hij al gearresteerd vanwege het rijden met een ongeldig rijbewijs. Nu zal hij zich ook moeten verantwoorden voor zijn roekeloze ontsnappingspoging en andere verkeersovertredingen.

De politie benadrukt het belang van verantwoordelijk rijgedrag en de gevolgen van het overtreden van de wet. Ze hopen dat dit voorval een les zal zijn voor anderen die overwegen om de regels te overtreden. De veiligheid van de weggebruikers staat immers altijd voorop.

De verdachte zal worden voorgeleid aan de rechter, waar hij verantwoording zal moeten afleggen voor zijn daden.