De politie heeft een 23-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een liquidatie in Overvecht in juni vorig jaar. De 45-jarige Ranko Scekic werd toen geliquideerd door twee mannen op een scooter.

De recherche is na ongeveer een jaar onderzoek overgegaan tot invallen en arrestaties. De verdachte, een jongeman uit Overvecht, is door een arrestatieteam aangehouden en afgevoerd.

Ranko Scekic werd vorig jaar op 22 juni op de Kretadreef in Overvecht doodgeschoten. De liquidatie vond plaats voor zijn huis. Scekic stond buiten te praten toen hij van dichtbij werd doodgeschoten door een man op een scooter. Het slachtoffer zou een week later getuigen in de zaak 26Koper.

26Koper heeft te maken met een groep mannen die volgens het OM tegen betaling mensen zouden liquideren. Hiervan zijn de verdachten vrijgesproken. In een opslagloods in Nieuwegein werd in 2015 een MEGA wapenvondst gedaan. De hoofdverdachten in de 26Koper zaak zitten vast.

Wat de rol is geweest van de opgepakte Utrechter is nog niet bekend. Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.