Verdachte opgepakt voor voorbereiden Mocro Maffia aanslag met bazooka of handgranaten op spyshop

De politie heeft in het onderzoek rond de gezochte Ridouan T. en meerdere Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe een nieuwe verdachte aangehouden.

De 33-jarige man uit Utrecht is opgepakt in het zogenaamde Marengo-onderzoek. Dit draait om meerdere liquidaties en pogingen daartoe die volgens kroongetuige Nabil B. zouden zijn uitgevoerd in opdracht van Ridouan T., de meest gezochte crimineel van Nederland.

De aangehouden man wordt verdacht van betrokkenheid bij de voorbereiding van een aanslag met een bazooka of handgranaten op een spyshop in Nieuwegein in 2015. Een medewerker van de betreffende spyshop werd op 9 september 2015 geliquideerd.

De opdracht voor deze liquidatie en de aanslag op de spyshop zijn, volgens het OM, vermoedelijk gegeven door Ridouan T., de voortvluchtige hoofdverdachte in het Marengo-proces. Er is een beloning uitgeloofd van 100.000 euro voor de houden tip.

De aangehouden Utrechtenaar wordt ook verdacht van deelneming aan de criminele organisatie van Ridouan T.. De rechter-commissaris heeft hem vrijdag voor twee weken in bewaring gesteld.