Verdachte overdracht tas leidt naar 70K aan horloges, PGP-telefoon en 145.000 euro in bundels

Een verdachte overdracht van een tas in Utrecht heeft geleid naar 145.000 euro cash, 70K aan horloges en PGP-telefoon.

Agenten zagen zaterdag een auto op de A2 rijden die in de politiesystemen geregistreerd stond in verband met een verdachte situatie. De politie besloot de auto te controleren maar op dat moment verliet de bestuurder de A2 en parkeerde op een parkeerterrein. Kort daarna arriveerde een auto met drie inzittenden die vlakbij de auto parkeerde.

Eén van de inzittenden stapte vervolgens uit en opende het bijrijdersportier van de eerste auto. De agenten zagen dat er een grote tas werd overhandigd. Vanwege het vermoeden dat er mogelijk een overdacht van illegale goederen had plaatsgevonden besloten de observerende agenten om een controle uit te voeren.

De tas bleek gevuld te zijn met bundels bankbiljetten en twee doosjes met horloges. De twee mannen bij de overdacht en de twee wachtende mannen in de tweede auto werden direct aangehouden. De auto’s en alle goederen werden in beslag genomen. Na telling bleek het om 145.000 euro in kleine coupures te gaan.

Na de aanhouding is ook een woning in Breukelen doorzocht. Daar heeft de politie een geladen vuurwapen, pepperspray, 4700 euro, vier dure horloges, een jammer, een PGP-telefoon en een auto in beslag genomen. Eén van de verdachten was op het moment van de aanhouding op vrije voeten nadat hij onder voorwaarden was vrijgelaten van een eerdere gevangenisstraf. Door de aanhouding moet de man nu een restant van 2200 dagen gevangenisstraf uitzitten.