Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Verdachte overmeesterd en aangehouden na nieuwe explosie bij pand Amsterdam

Een ongewone reeks incidenten heeft de bewoners van de ‘s-Gravendijkdreef in Amsterdam-Zuidoost in beroering gebracht, nadat een tweede explosie in korte tijd een woning trof.

Een jongeman van 20 jaar werd aangehouden nadat hij een brandbare fles naar binnen gooide en brand veroorzaakte. Hoewel de brandweer snel reageerde en de brand bluste, is de woning nu onbewoonbaar.

Nog raadselachtiger is het feit dat een soortgelijke explosie zich eerder deze week op hetzelfde adres heeft voorgedaan. Gelukkig raakte niemand gewond, maar de politie staat voor een raadsel en roept getuigen op om te helpen bij het ontrafelen van deze mysterieuze gebeurtenissen.

Rond 11.50 uur op een doordeweekse ochtend schrok een bewoner op van een luide knal die zijn buurt opschrikte. Toen hij naar buiten rende, zag hij een jonge man met een brandbare fles voor zijn deur staan. De verdachte gooide de fles door een raam naar binnen, wat leidde tot een hevige brand.

Gelukkig konden de bewoner en omstanders snel ingrijpen en de verdachte overmeesteren voordat de politie arriveerde. De brandweer slaagde erin de vlammen te doven, maar de woning is nu onbruikbaar.

Wat deze zaak nog vreemder maakt, is dat op maandagavond, amper twee dagen eerder, dezelfde woning al doelwit was van een explosie. Gelukkig raakte niemand gewond bij beide incidenten, maar de politie staat voor een groot raadsel. Ze doen een beroep op getuigen om informatie te verstrekken over gebeurtenissen op maandag 18 september omstreeks 22.25 uur en woensdag 20 september omstreeks 11.50 uur, om te helpen bij het begrijpen van deze mysterieuze reeks gebeurtenissen.