In de rechtbank heeft één van de verdachten van de raketwerper aanslag op het pand van Panorama een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.

De 26-jarige Mike van den B. heeft voor de rechtbank Amsterdam gemeld dat hij niet op de hoogte was van de aanslag. Van den B. zegt dat hij die dag alleen als chauffeur heeft meegedaan en niet wist wat er zou gaan gebeuren.

De verdachte zegt eerder niet gedurfd te hebben om iets te verklaren maar wil nu naar eigen zeggen niet opdraaien voor iets wat hij niet heeft gedaan. Naast Van den B. staan nog twee anderen terecht. Het gaat om Richard Z. en John P. die gezien worden als opdrachtgever en uitvoerder.

Alle verdachten hebben een link met motorclub Caloh Wagoh. Wat de reden was voor de aanslag op het pand van Panorama is niet bekend. Naar verluidt ging het mogelijk vanwege een samenwerking met een misdaadsite maar dit is niet bevestigd.

UPDATE: Het OM heeft tot zeven jaar cel geëist voor de aanslag op het pand van Panorama. De man (45) die de beschieting zou hebben voorbereid en gecoördineerd hoorde zeven jaar tegen zich eisen. De twee andere verdachten moeten beide zes jaar de cel in als het aan de officier van justitie ligt.