© Instagram

Verdachte schiet op politieagenten vanuit woning Oosterhout, helikopter en AT in actie

Agenten hebben moeten schieten bij de aanhouding van een man die de politie bedreigde met een vuurwapen.

De politie heeft donderdag 20 juli 2023 een verdachte aangehouden in een woning aan het Marie Curiehof in Oosterhout. De man bedreigde de politie met een vuurwapen en weigerde zich over te geven. Na een grote politieactie werd hij uiteindelijk aangehouden en meegenomen naar de politiecel.

De politie kreeg rond 01.15 uur een melding van een mogelijke ruzie in de woning. Agenten die ter plaatse kwamen werden beschoten vanuit de woning. De agenten zochten dekking en maakten een plan van aanpak. Het arrestatieteam en de politiehelikopter werden ter plaatse geroepen.

Vanuit de woning dreigde de 52-jarige man om de politie neer te schieten. Hij kwam ook diverse keren uit de woning gelopen en ging dan weer terug naar binnen. Aanwijzingen van de politie werden niet opgevolgd. Een van de agenten loste een waarschuwingsschot, maar dit zorgde er niet voor dat de verdachte de woning uit kwam.

Uiteindelijk wist het arrestatieteam de verdachte rond 02.45 uur aan te houden. Hij is meegenomen naar de politiecel voor verder onderzoek.

De politie is nog bezig met het onderzoek naar de zaak.