Zwaargewonde in plas bloed aangetroffen naast fatbike, politie zoekt getuigen

In Amsterdam is een man in een plas bloed aangetroffen naast een fatbike.

Een zwaargewonde man werd afgelopen zondagochtend aangetroffen op het fietspad van de Jan van Galenstraat. De man is naar een ziekenhuis gebracht, maar zijn situatie is zorgwekkend. De politie zoekt getuigen.

Hulpdiensten werden rond 6:30 uur gealarmeerd. Op het fietspad van de Jan van Galenstraat, ter hoogte van de Admiralengracht, lag een man in een plas bloed. De man werd op een fatbike gezien die in de richting van de Admiralengracht reed. Kort daarop lag hij bewegingsloos op de grond.

De toegesnelde hulpdiensten hebben de man naar een ziekenhuis gebracht. Daar ligt hij nu, maar zijn situatie is zorgwekkend. De identiteit van de man is bekend, maar hoe hij zo zwaargewond is geraakt is nog onduidelijk. De politie heeft enkele getuigen gesproken, bekijkt camerabeelden, maar wil graag nog met meer mensen spreken die mogelijk meer duidelijkheid kunnen geven.

Het slachtoffer is een witte man van ongeveer 27 jaar oud. Hij is ongeveer 1,75/1,80 meter lang en heeft een gezet postuur. Hij heeft donkerblond lang haar dat in een staartje zit.

De politie vraagt mensen die iets gezien hebben van het incident of die meer informatie hebben over het slachtoffer zich te melden bij de politie. Dit kan via het nummer 0900-8844.