© US Army via Wikimedia Commons

Verdachte schietpartij in taxi Tilburg is bekende van politie

De politie heeft in het onderzoek naar een schietpartij in een taxi in Tilburg, de identiteit van de verdachte achterhaald.

Het gaat om een 33-jarige Tilburger, een bekende van de politie. Hij is echter nog niet aangetroffen, meldt een woordvoerder. De politie is ook nog steeds op zoek naar getuigen van het incident, met name naar de twee andere passagiers die in de taxi zaten. Zij worden dringend opgeroepen om zich bij de Tilburgse politie te melden. Dit geldt ook mensen die meer weten over de huidige verblijfplaats van de verdachte

De taxichauffeur reed op zaterdag 1 mei rond middernacht drie passagiers naar hun bestemming in Tilburg. In de omgeving van de Bredaseweg, trok een van de passagiers een vuurwapen en schoot in het dashboard. De hevig geschrokken chauffeur reed na het incident naar Oisterwijk, waar de politie werd gealarmeerd.

Agenten stelden een onderzoek in en troffen in het voertuig meerdere inslagen aan. De taxi is hierop in beslag genomen voor sporenonderzoek. Waarom er door de passagier werd geschoten is nog niet bekend. De politie doet hier verder onderzoek naar. Niemand raakte tijdens de schietpartij gewond.