© Instagram

Verdachte schietpartij op de vlucht voor arrestatieteam gewond na sprong uit woning

De politie in Den Haag heeft een verdachte aangehouden voor een schietpartij. De man probeerde te vluchten en raakte hierbij gewond.

Op donderdagavond rond 18.15 uur ontving de meldkamer meerdere meldingen van een schietincident aan de Assumbergweg. Agenten werden ter plekke door twee personen aangesproken die verklaarden door de verdachte te zijn bespoten met een onbekende vloeistof. Verder verklaarde een ven hen dat er een conflict en later een worsteling aan het schietincident vooraf was gegaan. De schutter zou volgens de getuigen een woning aan de Rechterstraat zijn ingevlucht. In de directe omgeving van het schietincident werd onder een voertuig een vuurwapen aangetroffen.

Om de verdachte in een woning aan de Rechterstraat aan te houden werd een arrestatieteam ingeschakeld. Hierop probeerde de verdachte zich aan zijn aanhouding te onttrekken en sprong aan de achterzijde van de woning naar beneden. Bij zijn val raakte de 39-jarige man gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De twee personen die door de onbekende vloeistof waren bespoten werden ter plaatse door de ambulance behandeld. De politie doet een uitgebreid onderzoek naar de toedracht van het geweldsincident.