© crime-nieuws.nl

Signalen over straatdealers leiden naar verdachten, drugs en behoorlijk geldbedrag

De politie in Hoogeveen heeft aanhoudingen verricht na signalen over straatdealers.

Bij de wijkagent kwamen meldingen binnen van buurtbewoners over mogelijke drugshandel in de Weide. De politie is daarop een onderzoek gestart. Daarin kwamen twee verdachten naar voren. Deze kwam de politie op het spoor dankzij tips van betrokken buurbewoners en ondernemers.

Na het onderzoek werd een actie gestart om de verdachten op heterdaad aan te houden. Op dinsdag is de eerste verdachte, een 18-jarige man op heterdaad aangehouden voor de handel in drugs. In een doorzoeking in zijn huis werden daarnaast drugs en een vuurwerkpistool aangetroffen. De verdachte verzette zich dusdanig bij zijn aanhouding, dat een agent lichtgewond is geraakt. De man zit vast op verdenking van drugshandel, drugs- en wapenbezit en mishandeling van een agent. De 22-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan wie hij drugs verkocht is bij de actie aangehouden op verdenking van drugsbezit. Hij is nog altijd verdachte, maar hij zit niet meer vast.

Op dinsdagavond is een 18-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van het bezitten van en dealen in drugs. Ook hij kwam naar voren in het onderzoek. Deze verdachte is gehoord en mag zijn proces in vrijheid afwachten. Bij de verdachten zijn diverse soorten drugs en een behoorlijk geldbedrag aangetroffen.