© Instagram

Verdachte schietpartij Rotterdam uit stilgezette trein gehaald en aangehouden

Een verdachte van een schietpartij bij Rotterdam Centraal is uit een stilgezette trein gehaald en aangehouden.

In een opmerkelijke wending heeft de politie vanavond een tweede verdachte gearresteerd in verband met de schietpartij eerder op de avond bij station Rotterdam Centraal. De aanhouding vond plaats in een stilgezette trein bij station Abcoude, omstreeks 22.40 uur. Zwaarbewapende agenten waren betrokken bij de operatie en hebben een vuurwapen in beslag genomen.

Kort na het schietincident werd al een eerste verdachte opgepakt in Rotterdam. De schietpartij vond rond half tien plaats, waarbij een persoon gewond raakte. Volgens getuigen zou er voorafgaand aan het schietincident een ruzie hebben plaatsgevonden tussen meerdere mensen.

De arrestatie van de tweede verdachte vereiste een grootschalige politieactie, waarbij het treinverkeer bij station Abcoude tijdelijk werd stilgelegd. Het betreft een belangrijk knooppunt op het traject tussen Amsterdam en Utrecht, evenals het traject tussen Gouda en Amsterdam. Tot op heden is het treinverkeer op beide trajecten nog niet hervat.

De politie is ter plaatse bezig met het onderzoek naar de schietpartij en de aanhouding van de verdachten. De exacte omstandigheden en het motief achter het incident moeten nog worden vastgesteld. Omwonenden en reizigers worden verzocht om alert te blijven en eventuele verdachte situaties direct te melden bij de autoriteiten.

De autoriteiten benadrukken dat de veiligheid van het publiek de hoogste prioriteit heeft en dat er alles aan wordt gedaan om de situatie onder controle te krijgen. Er zal nauw samengewerkt worden met betrokken partijen om het treinverkeer zo spoedig mogelijk te hervatten, maar voorlopig blijft het traject tussen Amsterdam-Utrecht en Gouda-Amsterdam gesloten.

Reizigers worden geadviseerd om de actuele reisinformatie in de gaten te houden en indien mogelijk alternatieve routes te overwegen. De politie zal in de komende uren meer informatie vrijgeven over de voortgang van het onderzoek en eventuele ontwikkelingen met betrekking tot de verdachten.

De schietpartij en daaropvolgende arrestaties hebben geleid tot onrust onder de bevolking. De autoriteiten roepen op tot kalmte en vertrouwen in het lopende politieonderzoek. Meer details over het incident zullen naar verwachting in de komende dagen bekend worden gemaakt, naarmate het onderzoek vordert.

Dit is een lopend verhaal en we zullen updates verstrekken zodra er meer informatie beschikbaar is.