© Pexels / Pixabay

Verdachte schutter dodelijke schietpartij uit vliegtuig op Schiphol geplukt en aangehouden

Schiphol, 29 augustus 2023 – De Koninklijke Marechaussee (KMAR) heeft op dinsdagmiddag 29 augustus een 22-jarige man aangehouden op Schiphol. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een dodelijk schietincident in Den Haag.

Het schietincident vond plaats op maandagavond 28 augustus rond 21.20 uur op de kruising van de Orlandostraat met de Laan van Wateringseveld in Den Haag. Een 24-jarige man uit Den Haag werd op straat neergeschoten en raakte zwaargewond. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Na uitgebreid onderzoek kwam de 22-jarige man uit Den Haag bij het onderzoeksteam in beeld. Hij werd op het vliegveld aangehouden toen hij op het punt stond Nederland te verlaten. De man zit in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

De politie onderzoekt nog de toedracht van het schietincident en de rol van de verdachte. Ook wordt onderzocht of het uitgebrande voertuig dat later aan de van der Kooijweg in Rijswijk werd aangetroffen, iets met deze zaak te maken heeft.

Team Grootschalige Opsporing

Een Team Grootschalige Opsporing doet onder leiding van een officier van justitie onderzoek naar de zaak. Het team bestaat uit ervaren rechercheurs en forensische specialisten.

De politie roept getuigen van het schietincident op zich te melden. Wie iets heeft gezien of gehoord, kan contact opnemen met de politie via 0900-8844.