© Crime-Nieuws.nl

Verdachte spuugt, klapt en deelt kopstoot uit aan NS-medewerker en politieagent op treinstation

Een NS-medewerker en agent hebben op station Roosendaal klappen en een kopstoot gekregen van een verdachte.

Op vrijdagavond werd een NS-medewerker aangevallen op het station in Roosendaal. De medewerker had een jongeman verzocht zijn voeten van de bank af te halen, wat hij ook deed. Even later werd de medewerker aangesproken door een andere man, die het kennelijk niet eens was met de manier waarop de jongeman was aangesproken. De man duwde de NS-medewerker en werd de toegang tot het station ontzegd. Samen met een collega begeleidde hij de man naar de uitgang, waarbij de man hevig in verzet ging en de NS-medewerker spuugde en schopte.

Toen de politie werd gewaarschuwd, ging de man door met zijn agressieve gedrag en schopte hij ook tegen de benen van een politieman. Uiteindelijk gaf hij een kopstoot aan een andere politieagent, die hierbij gewond raakte. De verdachte, een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is gearresteerd en zit nog vast. Zowel de NS-medewerker als de politieman hebben aangifte gedaan tegen de verdachte.

Tijdens een spoedrit naar het incident op het station in Roosendaal, waarbij een NS-medewerker werd aangevallen, is een politieauto betrokken geraakt bij een aanrijding met een burgerauto. Beide voertuigen liepen aanzienlijke schade op, maar gelukkig raakten alle inzittenden van de auto’s niet ernstig gewond. Ze werden ter plaatse nagekeken door ambulancemedewerkers en hoefden niet naar het ziekenhuis.

Verkeersspecialisten zijn ter plaatse gekomen om de zaak te onderzoeken en beide bestuurders werden onderworpen aan een blaas- en speekseltest. Uit deze tests bleek dat ze niet onder invloed waren van alcohol en/of drugs. Beide auto’s zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.