Verdachte van fraude miljoen euro meldt zich bij politiebureau en wordt aangehouden

De politie heeft in verband met een fraude van bijna een miljoen euro, een verdachte aangehouden en vastgezet.

De politie heeft dinsdag de 51-jarige man aangehouden in een onderzoek naar het duperen van een financiële instelling. Deze instelling verstrekte een ondernemerskrediet van bijna een miljoen euro aan een bedrijf in Noord-Nederland voor de ontwikkeling van innovatieve verwarmingssystemen.

De politie heeft deze zaak in onderzoek sinds juli 2020, toen de financiële instelling aangifte heeft gedaan van valsheid in geschrifte en oplichting. Na de aangifte zijn er huiszoekingen gedaan op meerdere locaties in Groningen en Drenthe. Hierbij zijn gegevensdragers in beslag genomen die vervolgens zijn onderzocht. Ook is er een tiental getuigen gehoord om een compleet beeld te krijgen van de oplichting, gedupeerden en betrokkenen. Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op drie auto’s, een motor, een boot en ander vermogen.

De man is aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte en oplichting. Hij werd door politie en justitie al enige tijd gezien als verdachte in deze fraudezaak. De man verbleef het afgelopen jaar vermoedelijk buiten Nederland, maar meldde zich uiteindelijk zelf bij de politie. Hij is ingesloten en wordt verhoord.