Zes aanhoudingen in onderzoek naar mishandeling bij ‘pedojacht’

De politie heeft in een onderzoek naar een incident bij een ‘pedojacht’ in Gennep, zes verdachten aangehouden.

De politie kwam de verdachten mede op het spoor doordat getuigen melding deden van een mishandeling. Dit gebeurde op 14 oktober vorig jaar in Gennep. Een slachtoffer werd hierbij mishandeld, raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft dinsdag de zes verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij ‘pedojagen’. Na een gedegen onderzoek kon de recherche zes mannen aanhouden in de leeftijd variërend van 15 tot 23 jaar. De aanhoudingen vonden plaats in Venray, Gennep en Siebengewald.

Vijf van de zes verdachten zitten nog vast op het politiebureau en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De verdachte die in vrijheid is gesteld, blijft verdachte in deze zaak. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Politie en OM doen een dringend oproep: ‘Stop met pedojagen’. Aanleiding is een reeks van incidenten het afgelopen jaar waarbij zogenaamde ‘pedojagers’ betrokken waren. In veel gevallen werden vermeende kindermisbruikers mishandeld, bedreigd of aan de schandpaal genageld. Als je een serieus vermoeden van kindermisbruik hebt, geef dit dan meteen door aan de politie, aldus een woordvoerder.