© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Verdachte veroordeeld voor rap videoclip met wapens en messen in Rotterdam

De rechtbank heeft een verdachte uit Rotterdam veroordeeld vanwege een videoclip waarin hij met wapens en messen te zien was.

Op 31 januari viel de politie twee woningen binnen en hield twee jonge verdachten aan. ‘Dat jongeren met rappen en rapmuziek bezig zijn, is prima. Maar de verheerlijking van geweld, bedreigingen en het tonen van messen en vuurwapens alsof dat de normaalste zaak van de wereld is, is onacceptabel. Vandaar ook dat we direct geacteerd hebben toen we deze video’s onder ogen kregen. We hebben in de driehoek (Politie, OM en Burgemeester) afgesproken voortaan direct op dit soort filmpjes te reageren als we daar kans toe zien. De ernst en risico’s vragen om een zeer actieve houding van de politie en alle andere partners als jeugdwerk, scholen en gemeente.’ Aldus politiechef Hans Vissers.

De 17-jarige jongen uit Rotterdam, die eind januari werd opgepakt is dinsdag 7 juli veroordeeld tot 50 uur taakstraf. Samen met een medeverdachte verscheen de jongen in de clip die rond ging op social media. De tweede verdachte, ook 17-jarige Rotterdammer, moet zich later verantwoorden voor de rechter.