© Politie

Verdachte verzet zich hevig en schopt, bijt en spuugt op politieagenten

In Alphen aan den Rijn heeft een arrestant zich ernstig misdragen afgelopen nacht. De man heeft gebeten, geschopt en ook nog eens gespuugd.

Rond 03.35 uur surveilleerden twee agenten in het uitgaansgebied toen er een melding binnenkwam over een lastig klant bij een café aan de Julianastraat. De politieagenten zagen een zeer recalcitrante man voor het café staan en nadat zij deze man hadden aangesproken gooide hij een aantal fietsen op de grond. Daarop werd de man aangehouden voor baldadigheid.

Tijdens het ritje naar het politiebureau verzette de man zich hevig en trapte hij meerdere keren tegen het raam. Dit was niet alles want hi ging door en beet een van de agenten hard in zijn arm. De andere agent werd geschopt. Ondertussen beledigde de verdachte de politie en spuugde op hen.

Op het politiebureau ging het allemaal door en vernielde hij een celdeur en weigerde alle medewerking aan een blaastest. De beide politieagenten hebben aangifte gedaan van mishandeling en belediging. Naar omstandigheden gaat het goed met de politieagenten. De politie onderzoekt de zaak en de 30-jarige man uit Alphen aan den Rijn zit vast.