© crime-nieuws.nl

Verdachten aangehouden in Den Haag voor fraude met belasting en corona uitkeringen

In een onderzoek van de FIOD naar belastingfraude en fraude met corona uitkeringen zijn aanhoudingen verricht in Den Haag.

Twee verdachten van 32 en 34 jaar oud kwamen in beeld en zijn dinsdag aangehouden en vastgezet. Zij gaven leiding aan drie besloten vennootschappen die actief zijn geweest in de uitzendbranche. Beide worden verdacht van fraude met loon- en omzetbelasting. De drie uitzendorganisaties waren volgens een woordvoerder vooral actief in de agrarische sector. Bij boekenonderzoeken is vastgesteld dat niet alle omzet is verantwoord, er geen (loon)administratie is en dat de aangiften loonheffingen en omzetbelasting onvolledig zijn verantwoord.

Naast de belastingfraude worden de aangehouden Hagenaars verdacht van oplichting van het RVO en UWV met ten onrechte aangevraagde NOW en TVL subsidies voor bijna 300.000 euro. Na hun aanhouding zijn twee woningen doorzocht. Hierbij zijn diverse goederen in beslag genomen waaronder administratie, gegevensdragers, een auto en twee gaspistolen met bijbehorende munitie.