Verdachten aangehouden in onderzoek overval op Ajax voetballer

De Amsterdamse politie heeft verdachten aangehouden voor de overval op Ajax voetballer Dusan Tadic.

In de nacht van 27 op 28 juli werd de 33-jarige Tadic door twee overvallers belaagd bij zijn woning in Amsterdam-Zuid. Op het moment dat hij uit zijn auto stapte zag hij twee mannen met helmen en donkere kleding op zich af komen. Hij ging er rennend vandoor maar er ontstond een korte worsteling. De voetballer verzette zich hevig waarna de daders zonder buit op de vlucht zijn geslagen.

De recherche stelde een onderzoek in en heeft onder meer bewakingsbeelden weten veilig te stellen. Dit heeft nu geleid tot de aanhouding van twee verdachten. Op vrijdag werd een 26-jarige man aangehouden in Amsterdam-Noord, maandag volgde de aanhouding van een 19-jarige man in de wijk IJburg. De verdachten zijn vastgezet en verhoord.

Voetballers zijn vaker het doelwit van overvallers. Zo werd PSV-spits Eran Zahavi vorig jaar mei in zijn woning in Amsterdam overvallen. Zijn vrouw en kinderen werden vastgebonden en kregen tape op hun mond geplakt. De daders wisten persoonlijke spullen en geld buit te maken. Enkele maanden later werd er in de woning ingebroken. Of de zaken een link met elkaar hebben is niet bekend.