© crime-nieuws.nl

Verdachten aangehouden in Rotterdam door FIOD voor witwassen met vastgoed

De FIOD heeft in Rotterdam verdachten aangehouden in een onderzoek naar witwassen met vastgoed.

Het strafrechtelijk onderzoek werd gestart na een signaal dat de verdachten mogelijk betrokken waren bij witwassen in de vastgoedsector. Uit het onderzoek van de FIOD bleek dat de verdachten over vastgoedportefeuilles beschikten waarvan de aankopen niet te verklaren waren met de bij de belastingdienst bekende inkomens.

De inkomens van de twee mannen (48 en 50) en een 68-jarige vrouw waren te laag om verschillende panden te kopen. Voor de aankoop van hun vastgoed klopten ze vaak aan bij particulieren voor een lening. Deze leningen hadden opvallend korte looptijden en hoge rentepercentages en moesten vóór het einde van de looptijden worden afgelost. Ook werden woningen gekocht met eigen middelen.

De FIOD heeft op maandag in Rotterdam de twee mannen aangehouden en overgebracht naar een politiebureau in de Maasstad. Beide mannen en een 68-jarige vrouw worden verdacht van witwassen. Twee woningen en twee bedrijfspanden in Rotterdam zijn doorzocht. Daarbij is onder andere beslag gelegd op fysieke en digitale administratie, 15.000 euro contant geld, een auto en bankrekeningen.