Arrestaties inzake handel en export hennep

Dinsdag 25 juni heeft de politie in Munstergeleen twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar grootschalige handel in hennep en export van hennep. Het gaat om een 58-jarige Brit en een 51-jarige Nederlander. Beide mannen zijn vrijdag 28 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Maastricht en voor zeker 14 dagen in bewaring gesteld.

De 58-jarige Britse man wordt door justitie gezien als mogelijke tussenpersoon van criminelen in het buitenland die zich bezig zouden houden met de handel in hennep. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de aankoop en export van hennep naar onder meer Frankrijk en België. De 51-jarige Nederlandse man was vermoedelijk de vervoerder/chauffeur van de transporten.

In dit zelfde onderzoek is vorige week dinsdag ook al een verdachte aangehouden. Het gaat om een 36-jarige man uit Nederland. Hij wordt eveneens verdacht van grootschalige handel en export van hennep. Tevens zou hij betrokken zijn geweest bij het opzetten van wietplantages. Hij werd vorige week al voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Bij doorzoekingen in dit onderzoek legde de politie beslag op enkele voertuigen. Het gaat om een Harley Davidson, een Audi A4 en een Jaguar XF. Daarnaast werd nog beslag gelegd op ruim € 35.000,- aan contanten, vier stroomstootwapens, een ploertendoder en een nepwapen.

Bron: OM