© Pixabay on Pexels.com

Verdachten aangehouden voor schietpartij met vier doden en 28 gewonden op feestje

De Amerikaanse politie heeft verdachten aangehouden voor een schietpartij met vier doden en 28 gewonden op een feestje.

In de Amerikaanse staat Alabama zijn afgelopen weekend vier jonge mensen om het leven gekomen bij een schietpartij op een sweet sixteen-feest. Het feest vond plaats in een dansschool in het kleine plaatsje Dadeville, waar een tienermeisje haar zestiende verjaardag vierde. Meer dan dertig mensen raakten gewond, waarvan vier in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen.

De politie heeft inmiddels twee verdachten opgepakt, beiden minderjarig en afkomstig uit een nabijgelegen plaats. Ze zijn aangeklaagd voor vier moorden en zullen als volwassenen worden berecht. Over het motief van de schietpartij is nog niets bekend, maar volgens getuigen begon het schieten kort nadat de moeder van de jarige het feest had stilgelegd en mensen met wapens had gevraagd te vertrekken.

De schietpartij heeft opnieuw geleid tot verontwaardiging en debat over wapenbezit in de Verenigde Staten. President Biden haalde in een verklaring fel uit naar de wapenlobby en Republikeinse politici die deze steunen. “Hoe kan het dat kinderen niet meer veilig naar een verjaardagsfeestje kunnen gaan, zonder bang te zijn voor geweld? Dit is onacceptabel en moet stoppen”, aldus de president.

Deze tragische gebeurtenis laat opnieuw zien hoe wijdverspreid het probleem van vuurwapengeweld in de Verenigde Staten is. Het is te hopen dat dit incident zal leiden tot actie en verandering in het beleid rondom wapenbezit en -gebruik in het land.