Verdachten door Encrochat PGP-berichten aangehouden voor opblazen auto politieagent

De politie heeft drie verdachten aangehouden die uit wraak een auto van een politieagent in Vlissingen hebben opgeblazen.

In april 2020 werd de privéauto bij de woning van de agent door een vuurwerkbom opgeblazen. Omdat het incident voor onrust onder buurtbewoners zorgde, werd het huis van de agent direct met een camera bewaakt.

De politie startte een onderzoek naar het geweldsincident. Zo werden onder andere diverse getuigen verhoord. Door deze informatie kwamen twee Middelburgers (20 en 25 jaar) in beeld. Tijdens het onderzoek werd de recherche geïnformeerd over diverse Encrochat PGP-berichten waaruit de mogelijke betrokkenheid bleek van een man (42) uit Goes en een man (45) uit Middelburg.

De 20-jarige man werd zaterdag 2 januari in zijn woning in Middelburg gearresteerd. Hij is deze week voor de rechter-commissaris geleid en zit nog vast. Twee dagen later werd de Middelburger (25) in het huis van bewaring in Middelburg aangehouden. Hij zat vast voor een ander onderzoek.

De verdachte uit Goes zat ook vast voor een ander onderzoek en is in Torentijd aangehouden. Volgende week staat het verhoor gepland van de 45-jarige man uit Middelburg. De politie vermoedt dat sprake is van een doelbewuste wraakactie tegen de agent.