Verdachten gepakt bij plaatsen brandbom in straat Rotterdam na tips getuigen

In Rotterdam zijn verdachten na tips aangehouden voor het plaatsen van een brandbom in een straat waar eerder geweldsincidenten plaatsvonden.

De onrust in de Van Speykstraat in Rotterdam en andere straten is nog gaande. In de nacht van woensdag op donderdag zijn twee personen op heterdaad betrapt terwijl ze een brandbom wilden plaatsen bij een portiek. Gelukkig waren alerte getuigen op tijd om de politie te waarschuwen, waardoor de daders konden worden aangehouden en de brandbom niet ontplofte. Het explosief wordt momenteel onderzocht door specialisten.

De straat kampt al enige tijd met onrust. Zo vonden er eerder deze week beschietingen plaats en is er zelfs een explosief afgegaan. Ook op de Crooswijkseweg zijn explosies geweest waarbij woningen en portieken werden beschadigd. Bewoners moesten zelfs hun huizen tijdelijk verlaten. De impact voor de buurt is enorm.

De politie heeft inmiddels een 32-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in verband met deze zaken. Maar met de aanhouding van de twee personen die de brandbom wilden plaatsen, stopt het onderzoek nog niet. De politie werkt met een groot team aan deze zaak en zal er alles aan doen om de rust in de straat terug te brengen. De veiligheid van de bewoners staat hierbij voorop.