© US Army via Wikimedia Commons

Pand doorzeefd met kogels in Rotterdamse straat waar nacht eerder explosief ontplofte

In een Rotterdamse straat waar eerder een explosief tot ontploffing werd gebracht, is een pand doorzeefd met kogels.

In de vroege ochtend van vandaag heeft er een schietincident plaatsgevonden in Rotterdam, in de Van Speykstraat om precies te zijn. Dit is dezelfde straat waar gisteren nog een explosief afging bij een ander appartementencomplex. Gelukkig raakte niemand gewond bij de schietpartij.

Bewoners schrokken op toen er rond 06.00 uur in de ochtend meerdere schoten werden gelost op het appartementencomplex. In de ramen op de eerste drie verdiepingen zijn veel kogelgaten te zien. Het gaat om meer dan vijftien schoten. Ook werden er kogelhulzen gevonden door de politie. Op dit moment is er nog niemand aangehouden.

De politie onderzoekt nu of er een verband bestaat tussen de twee incidenten die in dezelfde straat hebben plaatsgevonden. Vannacht ontplofte er namelijk een explosief in een portiek van een ander appartementencomplex. Het portiek raakte hierbij flink beschadigd en omwonenden werden opgeschrikt door de harde klap.

De laatste tijd worden de wijken van Rotterdam regelmatig getroffen door explosies bij woningen. Ook in Crooswijk waren er afgelopen week twee explosieven te betreuren. De politie heeft het vermoeden dat deze incidenten te maken hebben met drugshandel. Om de veiligheid te waarborgen, worden er extra agenten ingezet op plekken waar veel risico is.