Verdachten gepakt voor reeks diefstallen krasloten bij supermarkten door heel Nederland

De politie heeft in een onderzoek naar diefstallen van krasloten door heel Nederland meerdere verdachten aangehouden.

De zaak kwam aan het rollen toen in augustus meerdere daders zich langdurig ophielden bij een servicebalie bij een supermarkt in Utrecht. Daarbij wachten zij op een onoplettend moment van het personeel om krasloten te kunnen stelen. Zodra dit is gelukt slaan de daders snel op de vlucht. Een maand later komt er een soortgelijke melding binnen en wordt een van de mogelijke daders herkend van de diefstal in augustus. Daaruit ontstaat het vermoeden dat de daders vaker hebben toegeslagen.

Na verder onderzoek en navragen bij andere eenheden komen er vier verdachten in beeld die aan minstens dertien diefstallen kunnen worden gelinkt. Het gaat om supermarkten en detailhandel in Haaren, Hendrik Ido-Ambacht, Rosmalen, Tilburg, Utrecht en Zwolle. De verdachten  hebben het niet alleen gemunt op krasloten, maar ook op postzegels. Ze gingen bij de diefstallen in wisselende samenstellingen te werk.

De politie heeft de afgelopen dagen op verschillende momenten aanhoudingen verricht. Het gaat om een 21-jarige man zonder vast woon- of verblijfsplaats, een 37-jarige man uit Dordrecht en twee mannen uit Papendracht van 21 en 22 jaar. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek.