Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Verdachten grootschalige cocaïnehandel opnieuw aangehouden voor handel in cocaïne

De politie heeft drie mannen die verdacht worden van grootschalige handel in cocaïne en in vrijheid waren gesteld, opnieuw aangehouden. Het drietal zou zich niet aan de voorwaarden hebben gehouden.

Het gaat om drie verdachten van 25, 30 en 36 jaar oud uit Leeuwarden. Het drietal werd op 28 mei 2018 opnieuw aangehouden op verdenking van het bezit van cocaïne. De voorlopige hechtenis van deze mannen was geschorst met ingang van respectievelijk 29 november 2017, 7 februari 2018 en 2 maart 2018, onder de voorwaarde dat zij geen strafbare feiten zouden plegen.

Uit onderzoek van de politie bleek dat de drie verdachte dealers afgelopen weken cocaïne aan het dealen waren. Dat is een schending van de voorwaarden en zodoende heeft het OM besloten om opheffing van de schorsing te vragen. De beslissing van de rechtbank om de schorsing van de voorlopige hechtenis op te heffen betekent dat de drie verdachten tot aan de zitting vast blijven zitten.

Op 1 mei 2017 deed de politie in zeven woningen en een bedrijfspand aan de Apolloweg in Leeuwarden invallen in verband met het onderzoek naar grootschalige handel in cocaïne. Het vermoeden bestond dat een groep Leeuwarders al enige tijd op grote schaal cocaïne verhandelde aan een groot aantal gebruikers in Leeuwarden en omstreken. Bij de invallen werd beslag gelegd op onder andere tienduizenden euro’s cash, twee automatische vuurwapens (AK-47’s) en munitie, auto’s, een speedboot en twee scooters.

De zaak tegen het drietal dient op 11, 12 en 13 juni voor de rechtbank in Leeuwarden. Naast deze drie verdachten staan nog drie andere verdachten in dit onderzoek terecht en moeten zich verantwoorden bij de rechter.