© OM

Verdachten in buurt Rotterdamse haven gepakt na ophalen container met 38 miljoen euro aan cocaïne

In de buurt van de Rotterdamse haven zijn verdachten gepakt met een container waarin voor tientallen miljoenen aan cocaïne verstopt zat.

De actie vond afgelopen dinsdag plaats in de buurt van de haven. Twee mannen hadden net een container met 500 kilo cocaïne opgehaald op één van de terminals en wilden wegrijden met een vrachtwagen. Het gaat om een man van 44 jaar oud uit Roosendaal die de vrachtwagen bestuurde en een 25-jarige Rotterdammer die in een auto volgde.

De opgepakte mannen worden naast het smokkelen van verdovende middelen ook verdacht van pincodefraude. Op die manier kunnen criminelen volgens een woordvoerder van het OM containers meenemen die niet voor hen bestemd zijn. De cocaïne, met een geschatte straatwaarde van bijna 38 miljoen euro, was verstopt tussen een lading ananassen uit Costa Rica.

De verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft bevolen dat de mannen twee weken langer vast blijven zitten. De drugs zijn inmiddels vernietigd. Het HARC-team, een samenwerking tussen Douane, Zeehavenpolitie, de FIOD en het Openbaar Ministerie (OM) doet verder onderzoek in deze zaak.

© OM